UW SPECIALIST IN NOORD-HOLLAND

RAMA ONGEDIERTE

Sinds 2001 bestrijdt Rama Ongedierte onder de gedreven leiding van Ralph Manten boktor/houtworm, kakkerlakken, mieren, muizen, ratten, vlooien, vogels, wespen, en vele andere ongewenste dieren. Zo bestrijden wij in totaal meer dan 150 verschillende soorten dieren. Wij zijn actief in Alkmaar, Amsterdam, Bergen (NH), Den Helder, Heerhugowaard, Hoorn, Langedijk, Purmerend, Schagen en vele andere plaatsen in Noord-Holland.

DE BESTRIJDING VAN HOUTWORM/BOKTOR 

20201127_houtworm1.jpg

Als u kleine gaatjes in het houtwerk van uw woning, schuur of bedrijfspand ziet, is de kans groot dat u last heeft van houtworm. Hout is overal en om die simpele reden is ook de houtworm op veel plaatsen te vinden. Zo kan de houtwormkever voorkomen in de kruipruimte van uw woning, maar ook in het dakbeschot op zolder of in uw haardhout.

Veel mensen denken dat de houtworm één soort beestje is, maar in werkelijkheid vallen de larven van veel verschillende kevers onder de noemer houtworm. Een in Nederland veel voorkomende houtworm is de boktor. Rama Ongedierte herkent verse houtwormsporen en gaat voor u aan de slag om de houtworm te verdelgen. Niet alleen volledig ontwikkelde insecten, maar juist ook de larven. Zo bent u ook op lange termijn van dit probleem verlost.

DE RISICO’S VAN HOUTAANTASTERS

Het is van groot belang houtwormen zo spoedig mogelijk te bestrijden, aangezien ze een groot veiligheidsrisico met zich mee kunnen brengen. Omdat houtwormen door het graven van gangen het hout aantasten, zal de constructie van uw woning of bedrijfspand steeds minder veilig worden. In het uiterste geval kan het zelfs leiden tot instortingsgevaar. 

PREVENTIEVE MAATREGELEN TEGEN HOUTWORM

De oorzaken van houtworm kunnen erg uiteenlopen: zo kunnen schimmels en vochtplekken boktorren aantrekken, maar ook in droog hout zijn vaak houtwormen te vinden. Wat de oorzaak ook is, Rama Ongedierte bestrijdt houtworm effectief. Ook voeren wij preventieve behandelingen uit voor het conserveren van meubels, (monumentale) panden en/of boerderijen.

 

Neemt u gerust contact op met Rama Ongedierte om houtworm vakkundig te bestrijden door heel Noord-Holland. Wij zijn bereikbaar via tel: 06 - 41 49 81 75 of per e-mail info@rama-ongedierte.nl. Wij geven u altijd spoedig een inhoudelijke reactie.