Eco

UW SPECIALIST IN NOORD-HOLLAND

RAMA ONGEDIERTE

Sinds 2001 bestrijdt Rama Ongedierte onder de gedreven leiding van Ralph Manten boktor/houtworm, kakkerlakken, mieren, muizen, ratten, vlooien, vogels, wespen, en vele andere ongewenste dieren. Zo bestrijden wij in totaal meer dan 150 verschillende soorten dieren. Wij zijn actief in Alkmaar, Amsterdam, Bergen (NH), Den Helder, Heerhugowaard, Hoorn, Langedijk, Purmerend, Schagen en vele andere plaatsen in Noord-Holland.

20201127_bedwants2.jpg

 

DE OPMARS VAN DE BEDWANTS

Lange tijd leken bedwantsen in de westerse wereld uitgeroeid, maar de laatste jaren is dit insect bezig met een terugkeer. Eerst hadden vooral inwoners van New York last van deze insecten, maar sinds 2007 is er een behoorlijke stijging te zien in het aantal bedwantsenplagen in Europa. Heeft u last van jeukende bulten? Dit zou best weleens door de bedwants veroorzaakt kunnen worden!

 

DE BEDWANTS/ WANDLUIS/ BEDBUG

Bedwantsen (ook wel wandluizen of bedbugs genoemd) zijn slechts vijf millimeter lang, voeden zich met bloed en hebben een roodbruine kleur. Ze zijn voor een leek lastig te ontdekken: ze verstoppen zich graag in bedden, onder tapijten en achter plinten. Rama Ongedierte weet waar bedwantsen zich schuilhouden en zorgt ervoor dat de plaag snel verholpen wordt.

DE BESTRIJDING VAN BEDWANTSEN

Indien de bedwants in een ruimte wordt aangetroffen dan zal de gehele ruimte moeten worden behandeld. Bij een lokale behandeling is de kans namelijk groot dat eitjes of nimfen die elders in de ruimte aanwezig zijn niet bestreden worden en de plaag daardoor aanwezig blijft. Matrassen behoeven meestal niet te worden weggegooid omdat de bedwants daar bij een kleine besmetting vrijwel niet op terug wordt gevonden. Een lichte behandeling van het matras voldoet daarom doorgaans al.

 

Hebt u last van bedwantsen of vermoedt u dat u last hebt van bedwantsen, neem dan gerust contact op met Rama Ongedierte. Wij zijn bereikbaar via tel: 06 - 41 49 81 75 of per e-mail: info@rama-ongedierte.nl. Wij geven u altijd spoedig een inhoudelijke